Mijn werkwijze als meubelmaker

Werkwijze voor maken van een meubel

Als ambachtelijk meubelmaker in de regio Zwolle maak ik nog steeds gebruik van oude technieken. Bovenal veel handwerk, maar er zijn tegenwoordig ook moderne machine’s die ik gebruik voor het arbeidsintensieve werk zoals het schaven van hout. Kennis van hout en vaardigheden is belangrijk om een goed en mooi meubel te kunnen realiseren.

 

Schetsontwerp

Bij de eerste kennismaking bespreek ik met u uw ideeën en wensen. Ik kan u helpen met de keuze van materiaal en u misschien ook andere mogelijkheden laten zien. Samen komen we er altijd uit. Ik geef aan op welke manier uw ideeën binnen uw beschikbare budget gerealiseerd kunnen worden. We maken samen een schetsontwerp zodat u een globale weergave heeft van het maatwerkmeubel.

 

Definitief ontwerp en offerte

Als u na bespreking van het schetsontwerp serieus overweegt het meubel te laten maken, maak ik een definitief ontwerp. Bij dit ontwerp ontvangt u ook de definitieve offerte, zodat u vooraf duidelijk weet wat uw meubel gaat kosten.

 

Realisatie

Als u een losstaand meubel wilt laten maken, dan wordt het meubel compleet in de werkplaats gemaakt. Wanneer u een wandmeubel of een interieur laat maken dan worden de materialen in de werkplaats globaal op maat gemaakt en volgt de plaatsing op locatie.

 

Afleveren

Het meubel wordt bij u thuis afgeleverd en indien afgesproken geplaatst. Na aflevering ontvangt u de factuur.

 

 

Werkwijze voor de reparatie of restauratie van een meubel

Bekijken van het meubel

Bij de eerste kennismaking bespreken we de mogelijkheden voor de reparatie of restauratie van uw meubel. Ik kan u adviseren wat de mogelijkheden zijn met uw meubel. Samen komen we er altijd uit. Ik geef aan op welke manier uw ideeën binnen uw beschikbare budget gerealiseerd kunnen worden. Denk hierbij aan een volledige reparatie of restauratie van het meubelstuk of alleen constructief, of desgewenst alleen de afwerking.

 

Offerte

Als u na bespreking van het meubel overweegt het meubel te laten repareren of restaureren, maken we een afspraak wanneer u het meubel kunt missen. Bij het ophalen krijgt u ook de definitieve offerte, zodat u vooraf duidelijk weet wat de meubelreparatie of restauratie van uw meubel gaat kosten.

 

Realisatie

Het meubel wordt in de werkplaats helemaal volgens afspraak gerestaureerd en zo heeft u weer een meubel dat weer jaren mee kan.

 

Afleveren

Het meubel wordt bij u thuis afgeleverd en indien afgesproken geplaatst. Na aflevering ontvangt u de factuur.