· 

Grenen linnenkast gerestaureerd en voorzien van mahonie houtimitatie

Grenen linnenkast gerestaureerd en voorzien van mahonie houtimitatie te Wezep.
Grenen linnenkast gerestaureerd en voorzien van mahonie houtimitatie te Wezep.

Deze grenen linnenkast uit de biedermeier periode eind 19e eeuw (anno 1880-1890) heb ik bij de klant uit de garage gehaald waar hij jaren in gebruik is geweest als opbergkast voor schroeven en handgereedschap, ook was de originele houtimitatie afwerking overgeschilderd met een grijze krijtverf.

 

Voordat ik met de kast bezig ben gegaan heb ik hem eerst laten acclimatiseren en een behandeling gegeven tegen houtworm en boktor die zich in het zachte grenenhout hadden genesteld. In de achterkant en de zijkanten van de kast waren door ‘het werken’ van het hout naden tussen gekomen. Ze zijn weer naar elkaar toegebracht en de panelen zijn verbreed en op de originele manier in de deuren geplaatst. Verschillende stukjes houtsnijwerk uit de kraal rand ontbraken en zijn bijgemaakt. 

 

Doordat ik van dezelfde klant ook een mahonie secretaire te restaureren had had ik een duidelijke mahonie kleur en nerf hoe de houtimitatie moest worden. Zie hiernaast het resultaat.

Reactie schrijven

Commentaren: 0