Ideeën ontwikkelen.

Wij van Wolff Houtbewerking houden van duidelijkheid. Dit is de basis voor onze manier werken. Graag leggen wij uit hoe wij te werk gaan.

Meubelontwerp

Het ontwerpen van een meubel vergt nogal wat tijd. In een persoonlijk gesprek (of gesprekken) kunt u aangeven wat uw wensen zijn. Naar aanleiding van deze gesprekken zullen wij een ontwerp en offerte maken. Uiteraard is het ook mogelijk om een (zo gedetailleerd mogelijke) schets aan te leveren.

 

In onze ambachtelijke werkplaats wordt het gekozen ontwerp vertaald in een kwalitatief hoogwaardig product. Wij maken uitsluitend gebruik van eersteklas materiaal; dit geldt voor zowel het hout, als voor het meubelbeslag.

 

Wij werken met diverse soorten massief hout, bijvoorbeeld: eiken, kersen, noten, douglas en steigerhout.

De nadruk ligt op traditionele verbindingen en een goede afwerking met als resultaat: eigentijdse meubelen met een knipoog naar het verleden.

 

Op uw verzoek komen wij gratis en vrijblijvend bij u thuis om de diverse mogelijkheden voor een ontwerp te bespreken. U bent op die manier verzekerd van een uniek passend meubel. Op basis van het ontwerp en de gekozen materialen stellen wij een offerte op.

 

Meubelreparatie

Het restaureren van een meubel is een tijdrovende klus, wij van Wolff Houtbewerking zijn gespecialiseerd in het restaureren van uw antieke meubelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: kabinetten, secretaires, commode's, klokkasten, tafels, stoelen etc.

 

We kunnen het constructief voor u herstellen, ook kunnen we het meubel desgewenst opnieuw voor u politoeren of opnieuw voorzien van een mooie patina afwerking. Mocht een meubel zijn aangetast door houtworm/boktor, dan kunnen we de houtworm/boktor vakkundig voor u bestrijden.

Het restaureren en herstellen van meubelen is onze passie. Het repareren van een gebroken stoelpoot tot het opknappen van een tafelblad of grote antieke meubelstukken is iets wat ons energie geeft. Graag gaan wij met u in gesprek om uit te vinden hoe wij u meubel kunnen herstellen.